At Blive Offer

Romantik Scams

At Blive Offer


Hvis der er et enkelt værktøj som en romantik scammer bruger for at få succes med deres forbrydelse, så er det den digitale verden. Når først de har et offer på krogen, manipulerer de med dem for at holde forholdet online og undgå det fysiske under alle omstændigheder. Tænk på det digitale som Google Hangouts, SMS-beskeder, Whatsapp, Signal eller e-mail, primært mangel på menneskelig kontakt. 


Ved ikke at træde ind i det fysiske rum for en romantik scam, undgår scammeren at blive opdaget. De bruger undskyldninger til hvorfor de ikke kan tale eller bruge video. F.eks. at de er i en militær ‘hot zone’ og det er tophemmeligt. Olieriggen har stråling og brug af video kunne forårsage en eksplosion. Eller at de arbejder på en stor regeringskontrakt, i et fjernt område og der er ingen dækning. De dummere scammere siger at telefonkameraet er i stykker eller at de er generte. 


Manglen på telefon- eller videosamtale køber tid til at offered falder for scammen. I stedet for at forvente hvad man burde i et såkaldt normal forhold, accepterer ofrene digital kommunikation som normen. Og begynder at tro på at det er et langdistanceforhold. Et online forhold er ikke et langdistanceforhold.


Bemærk, at bare fordi du har haft en telefonsamtale eller et kort videoopkald med en online bekendt, betyder ingenting. Mr. Romeo Scammer snyder dig ved at dæmpe samtalen eller fake videoen.


Derefter oversvømmer scammeren dig med opmærksomhed; opmærksomhed der ikke er set siden teenagetiden. Du ender med at stå alene og vente på mere fra den mystiske person, mens de siger at de er ude og arbejde et sted i verden. Du accepterer derefter for nu at livet med dem er via e-mail og beskeder. En stor fejl!


Derefter kommer guleroden, løfter om et besøg. Desværre er det et stykke falsk håb. Du sætter kryds i kalenderen; du fortælle din familie og venner om det. Desværre er tidslinjen et redskab til at tage løgnen dybere ved at lade tiden gå, og få båndet mellem offer og scammer til at vokse. 


Derefter kommer katastrofen, ingen dukker op i lufthavnen. Et dødsfald i familien, kan du hjælpe med begravelsesomkostningerne? En advokat kontakter dig og der er brug for kautionspenge. Deres båd er strandet, de har brug for at du betaler for deres baggage. Derefter løfte om at når først problemerne er øvre, vil de stå smilende foran din dør. 


At blive offer for en romantik scam sker ikke i løbet af en nat, det udfolder sig i stadier. Hvert aspekt bringer dig langsomt ind i et digitalt fængsel, hvor du ønsker at tro med hele dit hjerte at personet du er involveret med, er ægte. Der er dog den lille stemme i dit hoved der fortæller dig at du bør vide bedre. Faktisk råber stemmen at du er midt i et forfærdeligt bedrag.


Frank M. Ahearn identificerer romantik scammere verden over.


Min blog