Romantik Scam - Introduktionen

Frank M. Ahearn identificerer romantik scammere verden over.

En populær scam jeg er stødt på, er Introduktions-Scam. Scammen virker på den måde, at en person af samme køn vil oprette forbindelse til dig online, f.eks. Facebook, Twitter, Words With Friends, Instagram, osv. Denne person vil blive din nye bedste ven; de vil identificere sig med dig, dele dine problemer, de kan måske endda lyve og antyde at I har mødt hinanden før.


Din nye bedste ven vil have læst din profil i detaljer, søgt på internettet efter information om dig, og vil endda opbygge deres sociale medier til at have en masse til fælles med dig. De vil tilføje dine venner for at lave en social forbindelse.


Efter lidt tid, vil de nævne emnet omkring dating og forhold. Hvor svært det er at finde en god mand eller at online dating er skræmmende. Dog, som en brugtvognsforhandler, vil de have det perfekte match for dig. Han vil enten være en enkemænd, arbejder på en boreplatform, i militæret, en ingeniør i udlandet, eller en international forretningsmand med en regeringskontrakt til flere millioner. Din scammer-ven vil sende billeder af en familiefar, flot marinesoldat, den internationale mand siddende i en Ferrari eller på en yacht.


Ved at din scammer ven introducerer dig og deler en baggrundshistorie, er dine parader need. Den nye mand er en ven af en ven, så alt er godt, alt virker sikkert. Forkert! Du bliver bedraget af en scammer der ved alt om dig. Din yndlingsblomst, hvor du ønsker at rejse, dine bekymringer, drømme, hvilke spil du kan lide at spille, og muligvis din finansielle situation.


Hvis du socialiserer online, så husk på at folk du møder online er uidentificerede fremmede som kan skade dig. At poste på hinandens Facebook-tidslinjer er ikke venskab, at sende beskeder, hænge ud i Google Hangouts eller endda sende billeder er ikke et ægte venskab. Det er en form for digital kommunikation og intet andet. Derfor, hvis du har mødt folk via en social side, så bliv ikke offer for den introducerende romantik-scam, eller svindel.


En af de problematiske aspekter ved det arbejde jeg laver, er at overbevise klienter om at personen de har kommunikeret med er en bedrager. I klientens hoved, eller hjerte, har de opstillet et forhold og tror fuldstændig på at det er ægte. For klienter, er det hjerteknusende at acceptere at de har investeret tid og følelser i et forhold der er flaskt. Endnu værre, har mange mistet tusindvis af dollars, euro, kroner, og yen. Der er intet håndgribeligt på internettet; sandheden eksisterer ikke altid, folk kan være falske, selv Wikipedia kan manipuleres.


Hold benene på jorden og lav nogle online grænser når du socialiserer online. Som flammen på dit komfur, ved du at det vil brænde hvis du rører den. Tænk på det samme angående fremmede online; de kan også brænde.


Frank M. Ahearn identificerer romantik scammere verden over.  

Min Blog